ZORG & ZEN ONTSPANNINGS- EN ZWANGERSCHAPSMASSAGE

ONTSPANNINGS- EN ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Ontspanningsmassage

alys3

Wat is Ontspanningsmassage:

De ontspanningsmassage is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen. De ontspanningsmassage geeft je het gevoel van een complete ontspanning. Het is geen diepe weefselmassage. De behandeling is dus niet bedoeld om de diepere gelegen spieren in het lichaam te bewerken. Bij de ontspanningsmassage worden alleen de buitenste lagen van het lichaamsweefsel gemasseerd. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, kloppen, schudden, knedingen en vibraties. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren hierdoor weer verbeterd. Door deze massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam weer hersteld.

Wanneer een ontspanningsmassage? De ontspanningsmassage kan worden toegepast bij verschillende klachten. Hierbij kan je denken aan psychische of lichamelijke klachten als stress, hoge spierspanningen, storingen in de lichaamsbeleving, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen. De massage heeft een positieve invloed op het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de hormoonhuishouding en de lichaamsbeleving. Er wordt wel gezegd dat een regelmatige ontspanningsmassage een preventieve werking heeft op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor neem je jezelf in bescherming tegen veelvoorkomende klachten, zoals een burn-out, slapeloosheid en oververmoeidheid. Vooral in deze tijd van drukte kan deze behandeling dan ook zeer goed zijn. Veel mensen hebben namelijk een stressvol leven en nemen nog nauwelijks de tijd voor zichzelf. Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het dan ook nodig om regelmatig een ontspanningsmoment toe te passen. Een ontspanningsmassage is hier zeer geschikt voor.

Zwangerschapsmassage

 

Zwangerschapsmassage: Je zwangerschap is een unieke tijd. ER groeit een kindje in jouw buik en dat is heel bijzonder. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Zwangerschapsmassage bij Zorg&Zen: Wij beschikken over een unieke en professionele massagetafel voor zwangere vrouwen. Deze tafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten en maakt het mogelijk dat, door middel van de buik- en borstuitsparingen en de verstelbare steungevende band, de aanstaande moeder comfortabel en veilig(!) op haar buik plaats kan nemen. Weer op de buik kunnen liggen is iets waar veel vrouwen, hoe verder de zwangerschap vordert, erg naar uitkijken. Uiteraard is het ook mogelijk, wanneer daar naar gevraagd wordt, de massage op een skippybal of op de zij te ontvangen. Wij werken met speciale massageolie voor zwangere vrouwen ontworpen en die 100% natuurlijk is.

Behandelingen en tarieven

Behandelingen: Kenmerkend voor Massagepraktijk Zorg&Zen is het feit dat wij massages op maat bieden. Dat wil zeggen dat alle massages aangepast (kunnen) worden aan de behoefte van de klant. De klant betaalt voor de duur van de massage en kan die verder geheel naar eigen wens invullen. Zo kan een massage van een half uur uit alleen rug, schouders en nek bestaan, maar kan daar naar wens bijvoorbeeld ook een gelaatsmassage bij gegeven worden. Bij het samenstellen van een massage kan er keuze gemaakt worden uit de volgende te behandelen lichaamsdelen:

received_1087500621293785

Achterkant (liggend op buik)

  • Hoofd/ nek/ schouders
  • Schouders/rug
  • Benen/voeten (achterkant)
  • Armen/handen

Voorkant (liggend op rug)

  • Gelaat/ schouders/decolleté
  • Buik
  • Armen
  • Benen/voeten (voorkant)

Tip: Leuk als romantisch uitje of om cadeau te geven: Partnermassage. De eerste 20 minuten krijgt een van de partners uitleg/ voorbeeld van enkele basismassage grepen, om deze de volgende 25 minuten zelf toe te gaan passen. Daarna is er even een korte pauze om wat te drinken, waarna de partners van rol wisselen. Beide ontvang je dus een massage van 45 minuten. Bij de partnermassage Deluxe worden beide partners een uur gemasseerd en is er pauze voor koffie of thee. Iemand verrassen of iets te vieren? Laat het van tevoren weten, zodat we de sfeer maar wens aan kunnen passen met bijvoorbeeld versiering.

Tarieven:

Massage 30 minutenv.a €30
Massage 45 minutenv.a €45
Massage 1 uurv.a €55
Partnermassage 100 minuten€110,-
Partnermassage Deluxe 130 minuten€ 140,-
Zwangerschapsmassage 40 min€ 40
Zwangerschapsmassage 70 min€ 60,-