KINDERMASSAGE

Kindermassage is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen die al van baby af aan gewend zijn gemasseerd te worden, kunnen al voor deze leeftijd bij ons terecht. Bij Zorg&Zen worden alle massages volledig afgestemd op het kind zelf. Dat wil zeggen dat geen enkele massage hetzelfde is. Door onze ervaring in het speciaal onderwijs, zijn wij goed in staat de massages aan te passen aan de behoeftes van het kind, zodat de massage ervoor zal zorgen dat het kind zich veilig en geaccepteerd voelt. De massage kan spelenderwijs met ‘voelspelletjes’ aangeboden worden, door de kleding heen of met olie en zittend of liggend op de massagetafel. Ook is er een massagestoel aanwezig. Voorafgaand aan de massage vragen wij de ouder(s) een intakeformulier in te vullen. Aan de hand van de verstrekte informatie wordt gekozen welke massage het beste ingezet kan worden.  Het is wenselijk dat tijdens de kindermassage ten aller tijde een ouder/opvoeder aanwezig is.

Een massage van het hoofd: Via het hoofd komen prikkels binnen. Als het hoofd te vol is kan er geen nieuwe informatie worden opgenomen. De hoofdmassage heeft als doel rust te brengen en indrukken los te laten. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat de kinderen zich overgeven en geheel tot rust komen.

Een massage van de buik: Zoals iedereen wel weet wordt er in je buik voedsel verteerd, maar waar niet iedereen bewust van is is dat er in de buik ook vertering van indrukken en emoties plaatsvindt. De massage van de buik heeft als doel de kinderen in contact te brengen met eventueel vastzittende gevoelens en deze te verwerken.

Een massage van de voeten: Onze voeten verbinden ons met de aarde, kort gezegd via onze voeten kunnen we echt loslaten. Deze voetmassage zorgt ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komen en worden de emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd.

Een massage van armen en handen: Armen en handen kunnen de sterkste emoties verbergen. Gespannen armen en gebalde vuisten weerspiegelen vaak onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Het masseren van de armen en handen kan niet alleen spieren, maar ook opgekropte emoties losmaken en tot rust brengen.

Massage van de rug: De rug is een gebied met veel kracht en beweeglijkheid en het is de belangrijkste steunpilaar van het lichaam. Door het werken op de rug kun je de zenuwen bereiken die elk deel van het lichaam beïnvloeden. De rugmassage kan het effect van stress door het hele lichaam enorm verminderen, zodat je je in lichamelijk en psychologisch opzicht beter voelt.

Tarieven: Een kindermassage is lastig in te plannen qua tijdsduur, omdat een kind zelf bepaalt wanneer de massage stopt. Het kan voorkomen dat het kind alleen maar massagespelletjes wil doen, of na twintig minuten al ‘klaar’ is. Zeker voor jongere kinderen is dit moeilijk in te schatten. Wij rekenen daarom met een ‘vanaf tarief’ van €22.50 per half uur. In overleg met de ouder wordt daarna de tijd verlengd, of wordt een langere vervolgafspraak gemaakt.
45 minuten        €32.50
60 minuten        € 39.5020160810_174939