ZORG & ZEN STOELMASSAGE

STOELMASSAGE

Waarom stoelmassage?


Stoelmassages op locatie worden steeds populairder in Nederland. Stoelmassage is een korte ontspannende en activerende drukpuntmassage ter preventie van werkgerelateerde klachten. Op een comfortabele massagestoel worden rug, schouders, armen, hoofd en nek behandeld, wat zorgt voor rust in uw lichaam, ontspannen spieren en een betere doorbloeding . Bij deze massage kan de kleding aangehouden worden. Daarmee is een stoelmassage op locatie laagdrempelig en bij uitstek geschikt om op het werk of bij evenementen aan te bieden. Een stoelmassage zorgt voor ontspanning, hernieuwde energie en minder kans op RSI- of pijnklachten als gevolg van een eenzijdige werkhouding.
Door stoelmassage op het werk in te zetten, wordt stress verlicht, waardoor de productiviteit en energie op de werkvloer toeneemt. Een stoelmassage kan incidenteel aangeboden worden, bijvoorbeeld na een drukke periode, bij een jubileum of tijdens een gezondheidsweek, maar ook met regelmaat ter preventie en behandeling van werkgerelateerde klachten. Ook op evenementen ervaren standhouders voordelen van een stoelmassage. Zo bindt een masseur bezoekers langer aan een beursstand én weet je zeker dat potentiële klanten met een glimlach jouw stand verlaten. Stoelmassages worden daarnaast steeds vaker bij feestjes en partijen ingezet. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde masseurs.

Stoelmassage bij RSI


De benaming RSI wordt als omschrijving gebruikt voor letsel aan spieren, pezen en zenuwen armen, schouders en nek. Wanneer de doorbloeding in het lichaam langdurig vermindert (door bijvoorbeeld eenzijdige bewegingen of een verkeerde houding), kan het lichaam de afvalstoffen onvoldoende afvoeren, er ontstaat een ophoping van afvalstoffen in het spierweefsel, dit veroorzaakt in veel gevallen de eerste pijn. Wanneer deze klachten verergeren spreken we van RSI-klachten. Spanningsklachten worden vaak veroorzaakt door een combinatie van overmatig gebruik, voortdurend terugkerende bewegingen en een eenzijdige fysieke overbelasting. Ook vermoeidheid en werkstress spelen hierbij een belangrijke rol. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om gedurende langere periodes stil te zitten. De toenemende hoeveelheid beeldschermwerk nodigt hier in de praktijk wel steeds meer toe uit, wat tot klachten kan leiden. Stoelmassage is een effectieve en prettige methode om spanningsklachten te verminderen en het lichaam te helpen bij het herstel van langdurig beeldschermwerk. Het regelmatig ondergaan van een massage vermindert en/of voorkomt spanningsklachten en is daarom een krachtig middel in de strijd tegen RSI.

Massage in uw ARBO-plan


Om werknemers flexibel inzetbaar, gemotiveerd en gezond te houden, stimuleert de overheid werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. Op de website van de Belastingdienst staat aangegeven dat massage op het werk wordt erkend als arbo-voorziening, wat werkgevers fiscaal voordeel oplevert. De werkelijke kosten voor bedrijfsmassage vallen hierdoor beduidend lager uit omdat de massages onbelast aangeboden kunnen worden. Er zijn hierbij twee mogelijkheden:

  • De massages opnemen in een arbo-plan.
  • De massages opnemen in de werkkostenregeling.

Er kan voor gekozen worden stoelmassages op te nemen in het ARBO-plan ter preventie van werkgerelateerde klachten. Daarmee behoren de massages, net als de veiligheidsbril of een medische keuring, tot de nihilwaardering. De massages kunnen onbeperkt verstrekt worden en opgevoerd worden als bedrijfskosten. De berekende BTW kan in mindering gebracht worden op de omzetbelasting. Hiervoor moet wel aan enkele voorwaarden voldaan worden:

  • De werkgever heeft een arboplan.
  • De massages maken in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De aangeboden dienst vindt tijdens werktijd plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Tarieven stoelmassage


Er zijn verschillende mogelijkheden om stoelmassages in te zetten. De tarieven zijn afhankelijk van het aantal personen dat deelneemt en de frequentie waarop de stoelmassage ingezet wordt. Bij frequente inzet wordt er een overeenkomst afgesloten. Uiteraard is het ook mogelijk om een ‘proefdag’ te boeken. Doordat wij met masseurs uit verschillende regio’s werken, zijn wij landelijk inzetbaar, op meerdere locaties tegelijk.
Er kan uitgegaan worden van onderstaande tarieven:

  • Evenementsmassage € 50,00 per uur  incl BTW (39.50 excl btw)
  • Bedrijfsmassage vanaf €18,- per massage incl BTW (3 per uur, excl BTW €14.22)

Neem vrijblijvend contact op en laat u informeren over de mogelijkheden voor uw bedrijf.