ZORG & ZEN TENNISARM & KLACHTENBEHANDELING

TENNISARM & KLACHTENBEHANDELING

mqdefault

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen die aanhechten aan de opperarm.
Het grote verschil met andere ontstekingen is, dat in deze ontsteking geen ontstekingsstoffen aanwezig zijn.
De algemene duur van een tennisarm wordt gesteld op 9 tot 12 maanden. Bij de meeste tennisarm therapieën komen de klachten na verloop van tijd weer terug, omdat men zich vooral op bestrijding van de symptomen en niet op de oorzaak van het probleem richt, of men alleen de onderarm behandelt terwijl de klachten veelal uit de schouders komen.  


De tennisarmtherapie die wij bieden behandelt de tennisarm in 5-7 weken, waarin de klachten tot ten minste 80% teruggebracht worden. Tijdens de behandeling wordt zowel de onder- als bovenarm en het gebied rond de scapula behandeld. De techniek die daarvoor gebruikt wordt is sterk afwijkend van die van andere (fysio)therapeuten. De massagetechniek is diep en indringend, wat de therapie enkele minuten gevoelig (tot pijnlijk) maakt. De onderarm is na de behandeling rood en er kan een zwelling  of een blauwe plek ontstaan. Deze is na 2 a 3 dagen weer zo goed als verdwenen. Om de behandeling goed te laten slagen, dient  de tennisarm de eerste vier weken wekelijks behandeld te worden, waarna de frequentie afgebouwd zal worden. Wij adviseren u dan ook een behandelkaart (4 behandelingen) aan te schaffen in plaats van een losse behandeling te boeken. Om te voorkomen dat de klachten terugkomen, raden wij aan de rug en arm te onderhouden met ten minste eenmaal per maand een massage. Dit kan in een klachtenbehandeling-massage van 30 minuten, zowel op de massagestoel als op de massagetafel. Deze onderhoudsmassages voorkomen ook vele andere klachten en zijn ook los te boeken voor andere klachten dan de tennisarm.

Ter ondersteuning van de behandeling en verminderen van de pijnklachten wordt de tennisarm getaped.  Deze tape kan een week ( tot de volgende massage) blijven zitten. De tape neemt de functie van de spier over en vermindert zo de pijn.

Patiënten met een tenniselleboog genezen niet allemaal in dezelfde tijd, niet allemaal volgens een vast patroon en een enkeling zal niet volledig genezen. De therapie blijft mensenwerk en er zijn vele factoren in het dagelijks leven die een tenniselleboog en het herstel daarvan kunnen beïnvloeden.